Informatie over Giclée prints

Image

Photo by: Edze de Boer (totalwebshops.nl)

Giclée prints

Naast de originele werken van Lex Grote kunt u ook een reproductie bestellen. Een reproductie kan op meerdere manieren worden gemaakt. Lex kiest er voor om de reproductie te laten uitvoeren in de zeer hoogwaardige kwaliteit van een Giclée print.

De Giclées worden in dezelfde afmetingen als het origineel geproduceerd, waarbij moet worden vermeld dat de maximale printbreedte 110 cm is. Een werk van 140 x 140 cm zal worden geprint op 110 x 110 cm. U kunt ook kiezen voor een kleinere afbeelding.

De werken worden geprint op een papier/katoen combinatie met een gewicht van 270 g/m2.

Giclée prints zijn hoogwaardige reproducties van kunstwerken. De giclée kunstdruk is een hedendaagse digitale printtechniek die voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan drukwerk worden gesteld. De giclée kunstdruk heeft net als de Fine Art Print en fotoprint een gelijkwaardige plaats veroverd in de kunstwereld tussen de meer bekende traditionele druktechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho.

Diverse musea in de wereld exposeren giclées in plaats van het originele kunstwerk als het origineel te kwetsbaar is om tentoon te stellen. Hieruit blijkt dat de giclée een kwalitatief hoogstandje is, mits deze aan alle voorwaarden voldoen die musea als eis stellen, waaronder de ISO 9706 en NEN2728 norm en mits deze op een hoogwaardige manier is geproduceerd.